2017

Achterbroek- Achterbroek (Nl) 98.6km

Eindelijk! De eerste woensdag van juli! Klaar voor zo'n 100 vlakke kilometers.

Dit in schril contrast met de Tour waar ze op La Planche des Belles Filles,  20% trotseren.

Campanille Hotel in Gouda

Op woensdag 5 juli vertrekken we richting Achterbroek (NL). Men spreekt er over een buurtschap, geeneens een dorp. Dat belooft. Net als in ons eigenste Achterbroek kunnen we er niet overnachten.

Hiervoor zijn we aangewezen om uit te wijken naar Gouda, Geboekt is er in het Campanile hotel. Op naam van KrisVL lukte weliswaar niet.

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Routeyou.com)

De wallen van Wim Kok

De herindelingswet in Nederland heeft ervoor gezorgd dat er sinds 2015 sprake is van een nieuwe gemeente. De 5 gemeentes Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Berg-ambacht en Schoon-hoven zijn samengevoegd tot de gemeente Krimpener-waard. Het samen-voegen van deze gemeentes betekent meteen ook het verenigen van 15 dorpen waaronder het dorp Lekkerkerk. Hier is Paul de Leeuw ondermeer op-gegroeid. Wim Kok heeft z'n wallen gekregen in Bergambacht. "Ene mej eps en ene mej keis".

Ten noorden van het poldergebied ligt Gouda. Op de markt zijn nog wel wat bruine cafés te vinden: de Koophandel, 't Wapen van Gouda.

Lars Boekhorst

Die Rooie! Verrekte mongol! Verrekte koekwaus! "Hé jongen!

Wa doede gij nou, kut!"

Den Tats op die kruk in 't frituur die de beweging maakt voor te toeteren. Zalig!

Little Duke Hotel

We laten de provincie Zuid-Holland achter ons en trekken naar Noord-Brabant, meer bepaald Maaskantje. Een middagsnack in cafetaria 't Pleintje in den Dungen? Moet absoluut kunnen. Misschien hebben Richard, Gerrie, Rikkert, Robbie of Barrie ook wel zin in een Jos Brinkie? "Wie is hier nou de snackbar, gij of ik?"

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Routeyou.com)

Maaskantje (Nl)- Roermond (Nl) 93km

Gisteren aankomstplaats, vandaag de start: Troyes. Hier werd het wielergeslacht Simon geboren. Régis, Pascal, Jerôme en François. Enkel François kon geen rit in de Tour winnen!

Verrekte mongol! Die Rooie uit de New Kids  wil dolgraag vracht-wagenchauffeur worden en in de reeks stapt hij steeds in de auto bij Rikkert als er geracet wordt. Die Rooie heet eigenlijk Lars en recent nog werd hij benoemd tot burge-meester van het Special Olympics dorp in den  Bosch.

's Hertogenbosch

Overnachten doen we  in den Bosch, niet in Maaskantje zelf. Het little Duke hotel ligt vrij centraal en op wandelafstand van het Paleiskwartier. Vanaf 6 juli vindt er de tweede editie van het foodfestival TREK plaats. Dit Food Truck festival staat in het teken van lekker eten, live muziek en theateracts. De speciaalbier bus doet vermoeden dat ze er ook drank hebben.. "Aan de Bossche bourgondiërs het enige dat jullie nodig hebben is: leuk gezelschap, lekkere trek en een goed humeur. Wij zorgen voor de rest." dixit  de BurgeRmeester van Trek.

Achterbroek (Nl)- Maaskantje (Nl) 91.1km

B&B Willem II

Vandaag overnachten we in Bed & Breakfast Willem II, centraal gelegen in Roermond.  Deze B&B ligt op de route van Santiago de Compostella. Een ideetje voor 'de wandelaar'?  "Bij ons kiest u zelf wanneer u incheckt: via de toegangscode  die u ontvangt bij reservering." Gaan ze spijt van krijgen...

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Routeyou.com)

Wo jonk en aad oetgeit...

Wo jonk en aad oetgeit in Remunj zo zetten ze Café de Tramhalte op de kaart.. Café de Tramhalte of de Tram bestaat al meer dan 130 jaar en is een begrip in Roermond en omstreken. Het is een gezellig bruin café met zonnig terras.  Ze hebben maar liefst 11 verschillen-de bieren op tap en daarnaast schenken ze uitstekende kwaliteits  wijnen zowel per glas als per fles. Misschien al eens even bellen of ze de Roger kunnen koud zetten?

Roermond

Roermond (Nl)- Luik 85.8km

"Je parle très bien le Français. J'ai habité à Bruxelles pendant deux ans et Prince Laurent est mon copain." Zo geraakte overal binnen Johan.

Quartier Carré Liège

Voor wie alle etappes rijdt, zal de totaalteller op 375km staan nadat we woensdag in Achterbroek zijn vertrokken. Het vormpeil stilaan wat in dalende lijn, Kris VL die geen kop meer kan trekken... De kans is klein dat op zondag vanuit Luik naar Achterbroek gefietst gaat worden....

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Routeyou.com)

Roermond is een stad in de Nederlandse provincie Limburg. Roermond ligt aan de samen-vloeiing van de Roer en de Maas. Het uitgaansleven concentreert zich voornamelijk op en rondom het Stationsplein en de Roerkade, waar cafés en terrassen het straatbeeld bepalen. Wieck Bar & Grill staat op n°2 bij TripAdvisor en serveert  'Best Burgers in Town'.

Een week te laat!

Luik was op zondag 2 juli de aankomstplaats van de rit die in Düsseldorf van start ging. De eer van het Grand Départ was in 2012 nog weggelegd voor Luik. De proloog werd destijds gewonnen door 'der Fabian'. De rit in lijn de volgende dag met aankost in Seraing was voor Peter Sagan. Hoewel Luik omringd is door de Ardense heuvels is de kans groot dat sprinters gaan uitmaken wie de tweede etappe wint. De finish is op de Boulevard de la Sauvenière in het centrum van Luik. Opnieuw Sagan? We overnachten relatief dicht bij de wijk 'La Carré'.  (In Hotel Le Cygne d'Argent). De wijk ‘La Carré’ is het kloppend hart van Luik. In deze wijk zijn er  tal van gezellige kroegen en restaurants. De meeste kroegen in deze buurt hebben een studentikoos karakter.