2014

Achterbroek- Cadzand (Nl) 106km

Eindelijk! De eerste woensdag van juli!

Een 100km naar Cadzand. De laatste opwarmer voor de Vlaamse Velden.

De 3 Gevels, Cadzand

Op woensdag 2 juli vertrekken we vanuit Achterbroek richting de Westhoek. Alvorens te cruisen in de Vlaamse velden overnachten we in Zeeland, Cadzand. Overnachten doen we in hotel de 3 Gevels.                                           

Onderwerp van de dag? "Spelen de Rode Duivels de kwartfinale as zaterdag?

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Routenet)

Cadzand (Nl)- Poperinge 85km

Een terrasje in Bruhhe die scone? Vanuit Brugge is het nog meer dan 60km naar Poperinge!

Hotel Palace, Poperinge

Poperinge wordt ook wel eens het centrum van hop en bier genoemd. We vinden er 3 brouwerijen.

Stel dat een hotelster gelijk is aan een Michelinster... Dan overnachten we vandaag in grote luxe. Hotel Palace, gelegen in de Ieperstraat, staat op ons te wachten.

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Mappy)

Poperinge- Ieper 12 of ...km

De afstand van Poperinge naar Ieper is er één om de camionette optimale rust te gunnen. Op tijd klaar zijn voor de 1e kwartfinales in Brazilië is ook een must!

Gasthof 't Zweerd, Ieper

Overnachten doen we vandaag in Gasthof 't Zweerd. We hebben zicht op de grote markt met z'n lakenhallen en het prachtige belfort. De eerste WK-kwartfinales om 18u en 22u met een mooi intermezzo op 50m van onze deur met het live spelen van de Last Post onder de Menenpoort om 20u.

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Mappy)

Ieper- Gent 73km

De laatste etappe! Hopelijk staan we vanavond ergens op de Vrijdagmarkt met een pintje in de hand op groot scherm naar onze Rode Duivels te kijken.

Ibis Hotel, Gent

De totaalteller staat op 270km als we rechtstreeks van Poperinge naar Ieper zijn gereden, maar vermoedelijk hebben we daar nog wat plaatselijke Kemmel-bergen aan toegevoegd. Pronostiek? Totaal 350km en België - Argentinië 2-1! Moe, maar voldaan slapen we net als vorig jaar in een Ibis hotel, ditmaal het Sint-Baafs in Gent.

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Mappy)

Fast Ferry

We nemen de Fast Ferry Vlssingen-Breskens om de overzet van de Wester-schelde te maken. Van april tot september zijn er 2 afvaarten per uur. Meer info vind je op Veolia Fast Ferries Fietsvoetveer.

Cadzand en culinair, gaan ze hand in hand? Op eet.nu staan er wel wat recensies. Misschien aan het strand bij Moio Beach? Met een score van 8,1 wordt deze strandtent het hoogst gequoteerd.

Het weer in Cadzand? Hotel De Wielingen heeft een eigen weerstation.

Bakkerij Leurgans

Cadzand heeft een eigen website en wel aangeboden door bakkerij Leurgans, de enige warme bakker in Cadzand.

Het dorp heeft een 800 jaar oude kerk (Mariakerk) en ook een molen van meer dan 120 jaar oud. Deze draagt een mooie Suske en Wiske-achtige naam, "Nooit Gedacht".

WO I

Tijdens WO I maakt Pope-ringe deel uit van een klein stukje onbezet België. In 1915 is het een echt Brits zenuwcentrum.

Aalmoezeniers Talbot en Clayton openen er een clubhuis, toegankelijk voor alle soldaten ongeacht hun rang of stand. Ze kunnen er drie jaar lang terecht voor een zeldzaam moment van rust en ontspanning.

Vandaag is Talbothouse nog steeds te bezichtigen. Het is niet alleen een museum, maar ook een B&B.

Hop en bier

Poperinge, ook wel het centrum van hop en bier, herbergt 3 brouwerijen. Op het grondgebied vinden we Brouwerij Van Eecke, Brouwerij Sint-Bernardus en Brouwerij de Plukker terug. Net buiten de stads-grenzen treffen we de Sint-Sixtus-abdij aan met zijn wereldberoemde trappist Westvleteren.

Westvleteren

Wat maakt de trappist nu zo'n hype?Vooral het exclusieve karakter van de trappist maakt hem zo gegeerd. Op beperkte data kan je telefonisch bestellen. Je moet je nummerplaat doorgeven en krijgt een datum/ uur waarop je de bestelling móet komen halen.

Wij proberen op 26/06 een bestelling te plaatsen zodat we op donderdag 02/07 in de rij kunnen aanschuiven om 2 bakken trappist te bemachtigen.

In Flanders Field

De vredesstad Ieper en het In Flanders Field Museum bewaren de band met ons oorlogsverleden. Ze trachten elk individu van de meer dan 600.000 gesneu-velden in ons land te eren.

Flanders Fields cemetery in Waregem  is de enige begraafplaats in België waar Amerikaanse slacht-offers van WOI liggen. Op 26/03/14 bracht president Barack Obama een bezoek aan Waregem. Het spelen van de Last Post was erg pakkend.

Kwartfinale Gent

Als alles een beetje meezit, spelen we vandaag om 18u de derde kwartfinale op het WK in Brazilië. Mogelijke tegenstander?

Ver-moedelijk de winnaar van het duel Argentinië - Zwitserland.

Laat dit het moment zijn waarop Messi het moet ont-gelden bij wijze van revanche op de ongenaak-bare Diego Armando 'Pluisje' Maradona in 1986.