2012

Achterbroek-Roosteren (Nl) 118km

Eindelijk! De eerste woensdag van juli!

Een dikke 100km waarvan een groot stuk langs het Albertkanaal.

De Tramhalte, Roosteren (NL)

Op woensdag 4 juli vertrekken we vanuit Achterbroek richting Limburg. Ter hoogte van Maaseik steken we de grens over om te arriveren in Roosteren.

We overnachten in herberg 'de Tram-halte' ... Uitbater Peter opent speciaal op z'n wekelijkse sluitingsdag z'n bruin café om de Belgen te verwelkomen!

Het avondmaal bestaat uit een 'McTongerlo'!

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Mappy)

Roosteren (Nl)-Aachen (D) 57km

Roosteren ligt vlak naast Maaseik en biedt in de week niet al te veel uitgaansgelegenheden. Nu, onze Mc Tongerlo zal sowieso wel wat moeten rusten...

Hotel Buschhausen, Aachen (D)

Op donderdag zetten we onze tocht verder vanuit Roosteren. We rijden niet rechtstreeks de kortse fietsroute naar Aken, want dit zou nog geen 50km zijn. We rijden er die dag +/- 60km, maar maken wel een ommetje langs de Cauberg in Valkenburg.

Overnachten in Aken doen we in hotel Buschhausen.

Mc Tongerlo

In Tongerlo nabij Maaseik ligt frituur  't Vol Bekske.

De specialiteit van het huis is de Mc Tongerlo.

Tot op heden zijn er nog maar enkele personen erin geslaagd dit monster op te eten.

Wat is een Mc Tongerlo?

(Turks brood met een diameter van 30cm, 4 hamburgers, 4 stukken spek, 2 tomaten, 3 eieren, 2 schijven ananas en 1 grote fiet!)

Njam...

Bei Helmut

Helmut is een goedlachse jongeman, maar heeft wel een helkel aan over-dreven drukte. Wellicht hebben z'n ouders hem het kleinste en normaliter het minst drukke café toevertrouwd. Hij heeft de gewoonte de bestellingen bij te houden op een bierkaartje en dit bij de klanten zelf te leggen. Als dat maar goed komt...

Cauberg

De Cauberg is een heuvel in het Nederlandse Limburg met name Valkenburg. De meest recente metingen spreken over een totale lengte van 1450m waarbij er een gemiddeld stijgings-precentage is van 5% en een maxi-maal stijgingsprecentage van 12%. Iets voor bergkoning Kris VL?

Aachen

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Mappy)

Aachen (D)- Venlo (Nl) 86km

Hopelijk ligt Helmuts bier niet op onze maag. Nu, normaal mag dit geen probleem opleveren daar menig sportlui zijn zaak reeds heeft bezocht. Zo ook JM Pfaff!

Campanille Hotel, Venlo

Op vrijdag vertrekken we vanuit Duitsland opnieuw naar Nederland.


De laatste tussenstop alvorens in Eindhoven te eindigen is Venlo.

We overnachten er in hotel Campanile.

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Mappy)

Venlo (Nl)- Eindhoven (Nl) 62km

Een laatste mooie trip naar Eindhoven. Op zich niet al te lang, maar het gevaar zit hem in het verraderlijke wegennet zodat 60km een absoluut minimum zal zijn!

Crown Inn Hotel, Eindhoven

Op zaterdag eindigt onze fietstocht in het welverdiende Eindhoven. Vanuit Venlo zullen we dan op zaterdag +/- 60km hebben gereden. We overnachten in het midden van de barstreet, het Crown Inn hotel.

Zonder naar huis te fietsen zullen we er meer dan 350km hebben gereden!

De volledige etappe kan je op de kaart hiernaast volgen.


Door op de kaart te klikken, wordt deze vergroot.

(bron: Mappy)

De bekendste wieler-wedstrijd in Aken is de 'Rund um Dom und Rathaus'.

Elk jaar organiseert WC de Zugvogel-Aachen begin augustus deze koers.

Er worden 80 rondjes gereden wat een totaal van 72km oplevert.

Winnaar vorig jaar was Stefan Ganser van het team Eddy Merckx-Indeland met een tijd van 2u0'38".

Proficiat Stefan!

Venlo

Venlo ligt in het meest noordelijk gedeelte van Nederlandse Limburg. Het is gelegen aan een bocht in de Maas en heeft een historisch centrum, al heeft WOII erg veel schade aangericht. Venlo blijkt mogelijk zelfs de oudste Romeinse nederzetting van Nederland te zijn.

In 1830 bij de Belgische Omwenteling koos bijna heel Limburg en ook Venlo 'onze kant', maar bij de vredes-regeling werd Limburg alsnog gesplitst.

Hotel Campanile

De hotelketen Campanile heeft ook in Venlo een hotel neergeplant en dit in volledige Melrose Place-stijl. (Apart, maar toch gezellig samen rond een gemeenschappelijk zwembad dat nog moet worden aangelegd. Op de terrassen zien we al mooie planten hangen. Als hier maar niemand zich aan laat vangen.

Stratumseind

"Goewd drinke,

Eete is ok duur"!


Hennie de Groot

(Eindhoven)

Eindhoven heeft een levendige binnenstad waar restaurants, cafés en clubs allemaal op wandelafstand van elkaar liggen. Ook de vijf uitgaansgebieden, met elk een eigen sfeer, liggen vlak bij elkaar. Vooral Stratumseind springt uit het oog. Met ruim 50 cafés is het de langste café-straat van Nederland. Kortom Eind-hoven heeft dus alles om de perfecte apotheose te kunnen zijn.